NAKONEKTANA POEZIJA / CONNECTED POETRY : The audio-visual group therapy with the use of experimental sound, video and spoken word poetry

Home
NAKONEKTANA POEZIJA / CONNECTED POETRY

NAKONEKTANA POEZIJA / CONNECTED POETRY

Obrni me kot rokavico_Nakonektana poezija #2 / Turn me inside out_Connected poetry #2

 

The audio-visual group therapy with the use of DIY oscillators and effects, experimental video, spoken word and experimental interactive e-poetry. Presented are the two new books of poetry: Leta v oklepaju (Years in brackets, Barbara Jurša) and To noč bodo hrošči prilezli iz zemlje (This night the beetles will come out of the ground, Jana Putrle Srdić).
 ////
Deležni boste skupinske avdiovizualne terapije z uporabo DIY oscilatorjev in efektov, kolažiranim videom, besedo in interaktivno eksperimentalno poezijo. Serija dogodkov Nakonektana poezija prinaša medmedijske in medžanrske povezave s področja besedne, zvočne in vizualne umetnosti. Tokratni povod za sešn sta še topli pesniški zbirki Leta v oklepaju (Barbara Jurša) in To noč bodo hrošči prilezli iz zemlje (Jana Putrle Srdić). Povabite se v našo časovno luknjo.
////
Nastopajoči:
Simon Bergoč kot zvočni umetnik raziskuje zvok z uporabo DIY oscilatorjev in efektov. Igra pri Theremidi Orchestra in Phonotrash, poleg tega pa je tonski tehnik pri Nevemnevem. Trenutno sodeluje pri postavitvi intermedijske instalacije Nevromat.
Gorazd Krnc je študiral slikarstvo ter diplomiral in magistriral iz videa na ALUO v Ljubljani. S svojimi slikami, video deli oziroma instalacijami je sodeloval na različnih samostojnih in skupinskih razstavah ali projekcijah na Japonskem, Senegalu, Južni Koreji, Braziliji, ZDA, v Sloveniji in Evropi. Med drugim je delal na lokalnih televizijah, trenutno pa predava Video v oblikovanju in Računalniške medije na Fakulteti za dizajn v Ljubljani. Več let aktivno sodeluje z Društvom ArtNetLab in Zavodom Gulag.
Barbara Jurša deluje kot prevajalka (med drugim prevajalka poezije), raziskovalka na področju ekološke literarne vede, pesnica, literarna kritičarka (za Poglede, Sodobnost in Literaturo) ter učiteljica angleščine. Svojo poezijo je revijalno objavljala predvsem v Dialogih, Apokalipsi, Sodobnosti in Novi reviji. Njen pesniški prvenec Leta v oklepaju je izšel leta 2014 pri založbi Droplja. Živi v Ljubljani.
Jana Putrle Srdić je pesnica in producentka za intermedijsko umetnost (Galerija Kapelica, Zavod Gulag), občasna prevajalka poezije in piska tekstov o umetniškem filmu. Izdala je tri zbirke (Kutine, 2003, Lahko se zgodi karkoli, 2007, To noč bodo hrošči prolezli iz zemlje, 2014). Poleg knjige v Buenos Airesu (Puede pasar cualquier cosa, 2011) in New Yorku (Anything could happen, 2014) sta v pripravi njeni knjigi v Bukarešti in Madridu.
Jaka Železnikar. Pesnik, pionir spletne umetnosti in e-literature. Kulturo spletne interaktivne programsko podprte besede-podobe goji še iz časov, ko ni bilo Googla. http://www.jaka.org
////

Sound / Simon Bergoč

Video / Gorazd Krnc

Poetry / Barbara Jurša, Jana Putrle Srdić

Interactive e-poetry / Jaka Železnikar

Production: Zavod Gulag

Coproduction: Društvo Ljudmila, Menza pri koritu